Publikavimo data: 2024-04-03
Lęšiai su morkomis
Lęšiai yra vertingas augalinių baltymų šaltinis. Jie labai populiarūs tarp vegetarų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių. Dėl didelio baltymų kiekio lęšiai gali pakeisti kepinius ir mėsos gaminius, be to, jie greitai virškinami. Vienas paprasčiausių receptų - lęšiai su morkomis ir raudonaisiais svogūnais. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite morkas, lauro lapą ir česnaką. Kelias minutes pakepinkite. Sudėkite krapus. Į keptuvę sudėkite išvirtus lęšius, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Po 8-10 minučių nukelkite nuo ugnies ir patiekite.
Kategorijos