Lęšiai su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Lęšiai su morkomis

Lęšiai yra vertingas augalinių baltymų šaltinis. Jie labai populiarūs tarp vegetarų ir sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių. Dėl didelio baltymų kiekio lęšiai gali pakeisti kepinius ir mėsos gaminius, be to, jie greitai virškinami. Vienas paprasčiausių receptų - lęšiai su morkomis ir raudonaisiais svogūnais. Šį patiekalą galima patiekti atskirai arba kaip garnyrą prie mėsos.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
62 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšiai su morkomis Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps auksinis. Sudėkite morkas, lauro lapą ir česnaką. Kelias minutes pakepinkite. Sudėkite krapus. Į keptuvę sudėkite išvirtus lęšius, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Po 8-10 minučių nukelkite nuo ugnies ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos