Lęšių garnyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Lęšių garnyras

Virtuose lęšiuose gausu vitaminų, riebalų rūgščių ir maistinių skaidulų. Žaliuosius lęšius reikia virti ilgiau nei, pavyzdžiui, raudonuosius lęšius. Kuo didesnės pupelės, tuo ilgiau jos verda. Vidutiniškai 20-30 minučių. Tačiau žalieji lęšiai gerai išlaiko savo formą ir puikiai tinka troškinti su mėsa ir bet kokiomis daržovėmis. Skanius lęšius galite patiekti kaip garnyrą, tačiau jie ypač tinka su mėsa ar kotletais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
103 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių garnyras Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite augalinį aliejų aukštai pakeltoje keptuvėje arba storadugniame puode. Siųskite kepti supjaustytas paprikas, svogūnus ir morkas. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Lęšių garnyras Žingsnis 2
Paruoškite likusias daržoves. Į puodą su daržovėmis sudėkite pomidorus, česnaką, druską ir žiupsnelį cukraus. Viską išmaišykite ir palikite po dangčiu ant silpnos ugnies dar penkioms minutėms.

Žingsnis 3

Lęšių garnyras Žingsnis 3
Išvirkite lęšius. Į puodą su daržovėmis supilkite vandenį ir lęšius ir virkite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite ir virkite lęšius apie 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos