Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių garnyras
Virtuose lęšiuose gausu vitaminų, riebalų rūgščių ir maistinių skaidulų. Žaliuosius lęšius reikia virti ilgiau nei, pavyzdžiui, raudonuosius lęšius. Kuo didesnės pupelės, tuo ilgiau jos verda. Vidutiniškai 20-30 minučių. Tačiau žalieji lęšiai gerai išlaiko savo formą ir puikiai tinka troškinti su mėsa ir bet kokiomis daržovėmis. Skanius lęšius galite patiekti kaip garnyrą, tačiau jie ypač tinka su mėsa ar kotletais.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Įkaitinkite augalinį aliejų aukštai pakeltoje keptuvėje arba storadugniame puode. Siųskite kepti supjaustytas paprikas, svogūnus ir morkas. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite likusias daržoves. Į puodą su daržovėmis sudėkite pomidorus, česnaką, druską ir žiupsnelį cukraus. Viską išmaišykite ir palikite po dangčiu ant silpnos ugnies dar penkioms minutėms.
Žingsnis 3
Išvirkite lęšius. Į puodą su daržovėmis supilkite vandenį ir lęšius ir virkite ant didelės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos, uždenkite ir virkite lęšius apie 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos