Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių košė
Lęšiai yra sveiki ir skanūs grūdai, kuriais galima pakeisti arba sumažinti mėsos produktų vartojimą, nes juose yra daug augalinių baltymų. Ruošdami lęšių košės receptą, naudokite raudonuosius lęšius. Jie yra pikantiškesni ir po terminio apdorojimo įgauna švelnią kreminę tekstūrą. Kuo ilgiau lęšiai laikomi, tuo sausesni jie tampa ir juos reikia ilgiau ruošti. Šiuos lęšius geriau pamirkyti per naktį, kad atsiskleistų jų skonis.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite lęšius. Sudėkite lęšius į nedidelį puodą ar puodelį ir užpilkite švariu šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir maišydami užvirinkite vandenį. Kai tik skystis užvirs, paviršiuje susidarys daug baltų putų - atsargiai jas nuimkite, tada įberkite druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite lęšių košę. Sumažinkite kaitrą iki silpnos ugnies ir virkite košę 10-15 minučių, kol grūdai suminkštės, o skystis visiškai išgaruos. Puodą galite uždengti dangčiu arba visai be jo apsieiti. Atminkite, kad jei dangtis bus sandariai uždarytas, košė nuolat išbėgs.
Kategorijos