Lęšių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Lęšių košė

Lęšių tyrė yra puikus vegetariškas garnyras, kuris gali būti ir pagrindinis patiekalas. Lęšiai greitai numalšins alkį, išlaikys sotų skrandį. Jis puikiai tinka pradiniame perėjimo prie vegetarinės mitybos etape, nes padeda papildyti organizmui reikalingą baltymų kiekį. Jame yra gana daug geležies, ląstelienos ir baltymų, organizmas jį greitai virškina, jis nėra sunkus skrandžiui. Šis patiekalas tinka ir tiems, kurie nėra vegetarai, bet nori paįvairinti savo valgiaraštį.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Lęšių košė Žingsnis 1
Nuluptas morkas sutarkuokite.

Žingsnis 2

Lęšių košė Žingsnis 2
Dėkite lęšius ant vidutinės ugnies ir virkite, kol išvirs, 30-40 minučių. Baigiant virti įberkite druskos ir prieskonių.

Žingsnis 3

Lęšių košė Žingsnis 3
Kepkite morkas keptuvėje 20 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Lęšių košė Žingsnis 4
Sutarkuokite svogūnus ir 15-20 minučių pakepinkite juos ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 5

Lęšių košė Žingsnis 5
Sumaišykite virtus lęšius, keptas morkas, svogūnus ir sviestą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Lęšių košė Žingsnis 6
Viską sumaišykite blenderiu, kol pasidarys tyrė.

Žingsnis 7

Lęšių košė Žingsnis 7
Papuoškite paruoštą patiekalą ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, daržovių tyrė, receptų knyga

Kategorijos