Publikavimo data: 2025-08-18
Lęšių košė
Lęšių tyrė yra puikus vegetariškas garnyras, kuris gali būti ir pagrindinis patiekalas. Lęšiai greitai numalšins alkį, išlaikys sotų skrandį. Jis puikiai tinka pradiniame perėjimo prie vegetarinės mitybos etape, nes padeda papildyti organizmui reikalingą baltymų kiekį. Jame yra gana daug geležies, ląstelienos ir baltymų, organizmas jį greitai virškina, jis nėra sunkus skrandžiui. Šis patiekalas tinka ir tiems, kurie nėra vegetarai, bet nori paįvairinti savo valgiaraštį.
Žingsnis 1
Nuluptas morkas sutarkuokite.
Žingsnis 2
Dėkite lęšius ant vidutinės ugnies ir virkite, kol išvirs, 30-40 minučių. Baigiant virti įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 3
Kepkite morkas keptuvėje 20 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Sutarkuokite svogūnus ir 15-20 minučių pakepinkite juos ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Sumaišykite virtus lęšius, keptas morkas, svogūnus ir sviestą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Viską sumaišykite blenderiu, kol pasidarys tyrė.
Žingsnis 7
Papuoškite paruoštą patiekalą ir patiekite.
Kategorijos