Lęšių kotletai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Lęšių kotletai

Lęšiai labai populiarūs dietiniuose ir vegetariškuose receptuose. Pagal baltymų kiekį ir sotumą juos galima lyginti su mėsa. Lęšių pasirinkimo procesas nesiskiria nuo grūdinėms kultūroms taikomų taisyklių. Grūdai turi būti švarūs ir glotnūs. Geri lęšiai turi riešutų kvapą primenantį aromatą. Lęšių kotletų iš lęšių skonis šiek tiek primena bulvių zrazus. Norėdami paruošti skanius kotletus, naudokite raudonuosius lęšius, jie greičiau išverda ir puikiai tinka bulvių košei.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
434 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.22/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių kotletai Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Užpilkite raudonuosius lęšius vandeniu santykiu 1:2 ir virkite 10-15 minučių. Tada vandenį nusunkite, ankštinius galite nusausinti per sietelį.

Žingsnis 2

Lęšių kotletai Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Virtus lęšius sutrinkite trintuvu iki tyrės. Atvėsinkite ir suberkite miltus, džiovintus krapus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir iš maltų lęšių suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 3

Lęšių kotletai Žingsnis 3
Apkepkite lęšių paplotėlius. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite gautus kotletukus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos