Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių kotletai
Lęšiai labai populiarūs dietiniuose ir vegetariškuose receptuose. Pagal baltymų kiekį ir sotumą juos galima lyginti su mėsa. Lęšių pasirinkimo procesas nesiskiria nuo grūdinėms kultūroms taikomų taisyklių. Grūdai turi būti švarūs ir glotnūs. Geri lęšiai turi riešutų kvapą primenantį aromatą. Lęšių kotletų iš lęšių skonis šiek tiek primena bulvių zrazus. Norėdami paruošti skanius kotletus, naudokite raudonuosius lęšius, jie greičiau išverda ir puikiai tinka bulvių košei.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Užpilkite raudonuosius lęšius vandeniu santykiu 1:2 ir virkite 10-15 minučių. Tada vandenį nusunkite, ankštinius galite nusausinti per sietelį.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Virtus lęšius sutrinkite trintuvu iki tyrės. Atvėsinkite ir suberkite miltus, džiovintus krapus, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir iš maltų lęšių suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 3
Apkepkite lęšių paplotėlius. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite gautus kotletukus po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos