Publikavimo data: 2024-06-12
Lęšių taco
Norite surengti meksikietiško stiliaus šventę? Tuomet jums reikės ypatingų meksikietiško skonio patiekalų. Vienas iš jų - taco, arba taco, užkandis iš saulėtosios Meksikos. Takosus pagaminti labai paprasta. Kvietinė arba kukurūzų tortilija perlenkiama per pusę ir pripildoma mėsos, paukštienos, daržovių, prieskoninių žolelių, pupelių ir dar daug ko. Pagal šį receptą siūlome takosus įdaryti pomidorais ir aštriais lęšiais. Tai lengvas ir skanus vegetariškas patiekalas.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Pusę puodelio lęšių sudėkite į keptuvę ir užpilkite 1 puodeliu vandens. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių, žiros ir paprikos. Uždenkite lęšius dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol suminkštės. Per virimo laiką turi būti sugertas visas vanduo.
Žingsnis 5
Nukelkite lęšius nuo ugnies ir išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 6
Tuo tarpu sausoje keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite tortilijas. Svarbiausia jų neperkepti, kad nesulūžtų. Jos turi būti minkštos ir rudos.
Žingsnis 7
Sulenkite tortilijas per pusę ir atvėsinkite, kad jos įgytų formą. Į kiekvieną riestainį įdėkite po salotų lapą.
Žingsnis 8
Tada sudėkite lęšius ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 9
Paruošti lęšių taco. Gero apetito!
Kategorijos