Lęšių taco pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Lęšių taco

Norite surengti meksikietiško stiliaus šventę? Tuomet jums reikės ypatingų meksikietiško skonio patiekalų. Vienas iš jų - taco, arba taco, užkandis iš saulėtosios Meksikos. Takosus pagaminti labai paprasta. Kvietinė arba kukurūzų tortilija perlenkiama per pusę ir pripildoma mėsos, paukštienos, daržovių, prieskoninių žolelių, pupelių ir dar daug ko. Pagal šį receptą siūlome takosus įdaryti pomidorais ir aštriais lęšiais. Tai lengvas ir skanus vegetariškas patiekalas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lęšių taco Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 2

Lęšių taco Žingsnis 2
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.

Žingsnis 3

Lęšių taco Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūnus 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 4

Lęšių taco Žingsnis 4
Pusę puodelio lęšių sudėkite į keptuvę ir užpilkite 1 puodeliu vandens. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių, žiros ir paprikos. Uždenkite lęšius dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių, kol suminkštės. Per virimo laiką turi būti sugertas visas vanduo.

Žingsnis 5

Lęšių taco Žingsnis 5
Nukelkite lęšius nuo ugnies ir išmaišykite. Leiskite šiek tiek atvėsti.

Žingsnis 6

Lęšių taco Žingsnis 6
Tuo tarpu sausoje keptuvėje 1-2 minutes pakepinkite tortilijas. Svarbiausia jų neperkepti, kad nesulūžtų. Jos turi būti minkštos ir rudos.

Žingsnis 7

Lęšių taco Žingsnis 7
Sulenkite tortilijas per pusę ir atvėsinkite, kad jos įgytų formą. Į kiekvieną riestainį įdėkite po salotų lapą.

Žingsnis 8

Lęšių taco Žingsnis 8
Tada sudėkite lęšius ir vyšninius pomidorus.

Žingsnis 9

Lęšių taco Žingsnis 9
Paruošti lęšių taco. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos