Publikavimo data: 2024-05-25
Libano kebbeh
Kebbeh - tai libanietiškas patiekalas, tai maži kotletukai iš bulguro ir maltos mėsos, įdaryti įvairiais įdarais. Kebbeh yra panašūs į rusiškus kotletus, tačiau nuo jų skiriasi ne tik originaliu paruošimu, bet ir neįprastu skoniu. Šis receptas padės jums paruošti sotų patiekalą, kuris bus įdomus šventinio stalo priedas.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Išspauskite paruoštą bulgurą iš vandens ir suberkite jį į smulkintą mėsą. Pagal skonį pabarstykite maltą mėsą druska ir pipirais. Paruoštą mišinį dar kartą pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi. Palaukite, kol išgaruos skystis, tada palikite ant ugnies dar 2 min. Grybus atvėsinkite. Tada juos pasūdykite, papipirinkite ir susmulkinkite blenderiu. Atskirame dubenyje sumaišykite grybų faršą su smulkintu svogūnu.
Žingsnis 3
Suformuokite kotletus. Iš maltos mėsos suformuokite plonus maždaug 6 cm ilgio mėsos vamzdelius, pirštu arba apvalia mentele pradurdami juose skylutes. Grybų įdarą dėkite ant sūrio riekelės ir susukite į ritinėlį. Suktinuką įdėkite į mėsos vamzdelius ir iš visų pusių sutvirtinkite kotletą. Įdarykite visus mėsos vamzdelius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes kepkite gabalėlius, kol paruduos.
Kategorijos