Limoncello likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Limoncello likeris

Limoncello likeris tradiciškai gaminamas iš Sorento citrinų žievelių, kurių šiurkščioje ir raukšlėtoje žievelėje gausu eterinių aliejų. Galima naudoti degtinę, tačiau reikia pailginti maceracijos laiką, bent iki 20 dienų. Pagal tradicinį itališką receptą žievelės mirkomos alkoholyje (šis procesas vadinamas maceracija) maždaug mėnesį, po to užpilas sumaišomas su cukraus sirupu. Su sirupu gėrimas laikomas dar apie mėnesį, po to filtruojamas ir išpilstomas į butelius.
Gaminimo laikas
86400 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
222 kcal.
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Limoncello likeris Žingsnis 1
Paruoškite citrinos žievelę likeriui. Įdėkite žievelę į atitinkamo tūrio stiklainį, užpilkite alkoholiu (degtine). Sandariai uždarykite stiklainį ir palikite 3-20 dienų vėsioje, tamsioje vietoje. Kad žievelė visiškai atiduotų eterinius aliejus, stiklainio turinį reikia kasdien maišyti, purtyti. Kai alkoholis taps geltonas, o citrinos žievelė - šviesi ir trapi, perkoškite tinktūrą per sietelį arba kelis marlės sluoksnius į švarų indą su sandariu dangteliu.

Žingsnis 2

Limoncello likeris Žingsnis 2
Toliau ruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirps, nuimkite sirupą nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Supilkite jį į citrinų spiritą ir gerai išmaišykite. Likeris taps drumstas, nes eteriniai aliejai išsiskirs iš juos laikiusio alkoholio.

Žingsnis 3

Limoncello likeris Žingsnis 3
Leiskite likeriui susigerti. Supilkite naminį limoncello į sterilius butelius su sandariais dangteliais ir palikite 30-40 dienų vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo saulės spindulių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos