Publikavimo data: 2024-04-28
Limoncello likeris
Limoncello likeris tradiciškai gaminamas iš Sorento citrinų žievelių, kurių šiurkščioje ir raukšlėtoje žievelėje gausu eterinių aliejų. Galima naudoti degtinę, tačiau reikia pailginti maceracijos laiką, bent iki 20 dienų. Pagal tradicinį itališką receptą žievelės mirkomos alkoholyje (šis procesas vadinamas maceracija) maždaug mėnesį, po to užpilas sumaišomas su cukraus sirupu. Su sirupu gėrimas laikomas dar apie mėnesį, po to filtruojamas ir išpilstomas į butelius.
Žingsnis 1
Paruoškite citrinos žievelę likeriui. Įdėkite žievelę į atitinkamo tūrio stiklainį, užpilkite alkoholiu (degtine). Sandariai uždarykite stiklainį ir palikite 3-20 dienų vėsioje, tamsioje vietoje. Kad žievelė visiškai atiduotų eterinius aliejus, stiklainio turinį reikia kasdien maišyti, purtyti. Kai alkoholis taps geltonas, o citrinos žievelė - šviesi ir trapi, perkoškite tinktūrą per sietelį arba kelis marlės sluoksnius į švarų indą su sandariu dangteliu.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirps, nuimkite sirupą nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Supilkite jį į citrinų spiritą ir gerai išmaišykite. Likeris taps drumstas, nes eteriniai aliejai išsiskirs iš juos laikiusio alkoholio.
Žingsnis 3
Leiskite likeriui susigerti. Supilkite naminį limoncello į sterilius butelius su sandariais dangteliais ir palikite 30-40 dienų vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo saulės spindulių.
Kategorijos