Publikavimo data: 2024-03-23
Linguini su vištiena ir citrinų sultimis
Linguine - tai klasikiniai itališki plokščios formos makaronai, kurių ilgis prilygsta spagečių ilgiui. Linguine yra labai panašūs į fettuccini, tik plonesni. Pagal šį receptą paruoškite linguine makaronus su vištiena ir citrinų padažu ir turėsite gardžią itališko stiliaus vakarienę. Apkepkite vištienos gabalėlius, sudėkite grietinėlę, sūrį, citrinos žievelę ir sultis. Makaronai taps švelnūs ir kreminiai, su citrusinių vaisių natomis ir rūgštele.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite nedideliais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite petražoles ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Sutarkuokite citrinos žievelę smulkia tarka ir išspauskite pusės citrinos sultis.
Žingsnis 5
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėkite linguine makaronus ir virkite pagal ant pakelio pateiktus nurodymus, kol jie bus al dente. Paruoštus makaronus nusausinkite sietelyje. Linguine nereikia nuplauti.
Žingsnis 6
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite vištieną. Kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol paruduos. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite česnaką, grietinėlę, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę ir sultis. Viską gerai išmaišykite. Vištieną padaže troškinkite apie 5 minutes.
Žingsnis 8
Į keptuvę suberkite išvirtus lingvinus ir viską atsargiai išmaišykite. Makaronų padaže virti nereikia. Tiesiog palaukite 1 minutę, kad padažas apsemtų makaronus, ir nukelkite patiekalą nuo ugnies. Į makaronus įberkite pusę smulkintų petražolių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 9
Linguine makaronai su vištiena citrinų padaže paruošti. Patiekite pabarstę šviežiomis kapotomis petražolėmis.
Kategorijos