Publikavimo data: 2024-02-04
Lobio su graikiniais riešutais receptas
Ruošiant lobio su graikiniais riešutais gruzinišku stiliumi, svarbu patiekalą papildyti tam tikrais ingredientais. Šiame recepte naudojamas hmeli-suneli - žolelių ir prieskonių mišinys, suteikiantis patiekalui pikantiškumo. Aštrumo suteiks ajika, o įprastas pupeles galima pakeisti konservuotomis raudonosiomis pupelėmis iš skardinės - taip sutaupysite laiko gamindami patiekalą. Patiekalą geriau gaminti ketaus arba latka keptuvėje - tokiame inde pupelės gerai troškinasi, o lobio gaunasi kvapnus ir skanus.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite graikinius riešutus ir česnaką. Atsitiktinai susmulkinkite kalendrų ryšulėlį. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą. Paruoškite storadugnį puodą.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol taps skaidrus. Sudėkite pomidorų pastą, česnaką, adžiką ir vandenį. Išmaišykite. Troškinkite 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite lobio. Sudėkite pupeles. Išmaišykite ir 20 minučių troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Palikite patiekalą 5 minutes, kad prisitrauktų.Lobio pupelės turi būti tos pačios veislės, nemaišykite skirtingų veislių pupelių - taip jos praras skonį.
Žingsnis 4
Pagardinkite prieskoniais. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite lobio. Įdėkite hopli-suneli. Patiekalą galima patiekti į stalą.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintais graikiniais riešutais ir kalendromis. Taip patiekalas atrodys gražiai, o šie ingredientai taip pat suteiks lobio pikantiško skonio.
Kategorijos