Publikavimo data: 2024-06-09
Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais
Lotaringijos pyrago kilme laikoma Lotaringija - šiaurės rytų Prancūzija. Tuo metu buvo įprasta gaminti atvirus pyragus iš vandens pagrindo tešlos su įvairiais įdarais (mėsos, daržovių, kiaušinių, slyvų ar sūrio). Šis pyragas dažnai dar vadinamas quiche arba quiche lauren.
Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos ir susmulkintą šaltą sviestą ir išminkykite iki trupinių masės. Tada palaipsniui supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą paskleiskite formoje, kurioje planuojate kepti, ir padėkite ją į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras ir užpilas.
Žingsnis 2
Įdarui į dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą žuvį, susmulkintus špinatus ir rikotą. Jei įdaras tirštas, jo konsistenciją galite reguliuoti įpildami grietinėlės.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti įdarą, giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą parmezaną ir grietinėlę. Tada pagal skonį pabarstykite muskato riešutu ir maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Formą su tešla ištepkite įdaru ir pripildykite įdaro. Pašaukite pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Kad būtų lengviau pjaustyti, leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Kategorijos