Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais

Lotaringijos pyrago kilme laikoma Lotaringija - šiaurės rytų Prancūzija. Tuo metu buvo įprasta gaminti atvirus pyragus iš vandens pagrindo tešlos su įvairiais įdarais (mėsos, daržovių, kiaušinių, slyvų ar sūrio). Šis pyragas dažnai dar vadinamas quiche arba quiche lauren.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
276 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais Žingsnis 1
Sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos ir susmulkintą šaltą sviestą ir išminkykite iki trupinių masės. Tada palaipsniui supilkite vandenį ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą paskleiskite formoje, kurioje planuojate kepti, ir padėkite ją į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras ir užpilas.

Žingsnis 2

Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais Žingsnis 2
Įdarui į dubenį sudėkite kubeliais supjaustytą žuvį, susmulkintus špinatus ir rikotą. Jei įdaras tirštas, jo konsistenciją galite reguliuoti įpildami grietinėlės.

Žingsnis 3

Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais Žingsnis 3
Norėdami paruošti įdarą, giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą parmezaną ir grietinėlę. Tada pagal skonį pabarstykite muskato riešutu ir maltais pipirais. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Lotaringijos pyragas su lašiša, rikota ir špinatais Žingsnis 4
Formą su tešla ištepkite įdaru ir pripildykite įdaro. Pašaukite pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Kad būtų lengviau pjaustyti, leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos