Publikavimo data: 2024-04-17
Lula kebabas keptuvėje
Tradiciškai "lulia kebab" įdaras gaminamas iš ėrienos ir kudirkos taukų, tačiau galimi ir kitokie variantai. Įdaras gali būti gaminamas iš jautienos, o vietoj riebalų galima naudoti sviestą. Namuose gaminamos maltos jautienos receptui tinka mentė arba krūtininė dalis - šios dalys yra pakankamai minkštos ir turi daug baltymų. Mėsos baltymai, kaip ir kiaušinio baltymas, keptuvėje greitai sukietėja. Žingsnis po žingsnio pateikiamas receptas nesukels sunkumų, jei laikysitės nurodymų.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą kebabams. Jautieną sudėkite į dubenį, suberkite apynius, druską ir pipirus. Supilkite svogūnus ir šviežias žoleles, įdėkite gabalėlį suminkštinto sviesto. Kruopščiai išmaišykite maltą mėsą rankomis. Tada ją stipriai išmuškite pakeldami rankomis ir išmesdami ant stalo arba į dubenį. Tada įdėkite maltinukus į šaldytuvą. Geriau, jei ji ten išbus 7-8 valandas, bet užteks ir 2-3 valandų.
Žingsnis 2
Suformuokite lulia kebabą. Drėgnomis rankomis paimkite gabalėlį mėsos ir susukite jį į rutuliuką. Tada suplokite jį į ovalą ir užmaukite ant drėgno medinio iešmo. Kebabą būtina kruopščiai ir tiksliai suformuoti. Kuo tankesnė konsistencija, tuo mažiau ertmių bus viduje. Ir atitinkamai kepant jis nesubyrės.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Gerai įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją trupučiu augalinio aliejaus. Ant jos sudėkite lulia kebabus. Kepkite kebabus ant didelės ugnies po minutę iš kiekvienos pusės, stengdamiesi juos tolygiai apversti ratu. Ant kiekvieno kotleto turėtų susidaryti plutelė, kuri uždaro mėsos sultis viduje, todėl jis bus sultingesnis. Tada sumažinkite kaitrą ir kepkite kebabus ant silpnos ugnies, taip pat kartkartėmis juos apversdami. Tai užtruks apie 10 minučių.
Kategorijos