Publikavimo data: 2024-04-17
Lulia kebabas iš maltos mėsos orkaitėje
Žingsnis po žingsnio kepdami kebabą ant iešmų orkaitėje, rinkitės maltą jautieną ir kiaulieną, kad kebabas būtų minkštas ir sultingas. Šviežia malta mėsa turi būti ryškios spalvos ir kvepėti mėsa, be prieskonių aromato. Jei jaučiate pipirų ar česnakų kvapą, tikėtina, kad mėsa nėra šviežia. Jautienos faršas turi daugiau geležies. O kiaulieną mūsų organizmas puikiai virškina, jos riebalai yra daug geresnės riebalų rūgščių sudėties.
Žingsnis 1
Sumaišykite maltą mėsą lulia kebabui. Sudėkite maltą mėsą į gilų dubenį, kuriame ją galėsite sumaišyti su likusiais ingredientais. Į maltą mėsą sudėkite svogūnus, česnakus, žoleles, druską, prieskonius ir sojų padažą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą kepimui. Kruopščiai išminkykite faršą iki vientisos masės. Tai patogiau daryti rankomis. Kad maltinukai būtų vientisesni, elastingesni ir kepdami nesubyrėtų, išminkykite juos tešla. Norėdami tai padaryti, perkelkite ją ant darbinio paviršiaus, rankomis pakelkite virš stalo maždaug 20 cm ir stipriai atmeskite atgal. Prireiks maždaug 20 metimų. Tada 120 minučių padėkite maltinį į šaldytuvą, kad atšaltų.
Žingsnis 3
Suformuokite teisingus lula kebabus. Atvėsusi mėsa taps tirštesnė ir ją bus lengviau apdoroti. Padalykite maltą mėsą į 8-12 vienodų dalių ir suformuokite lulia kebabus. Tam paimkite iešmelius ir apvyniokite jais maltą mėsą, švelniai prispausdami delnu. Ant iešmelių palikite ne per storą sluoksnį.
Žingsnis 4
Tęskite kepimą. Supilkite vyną ir vandenį į karščiui atsparų indą. Sudėkite ant jo kebabus, palikdami tarp jų nedidelį tarpą. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 15 minučių. Tada apverskite iešmus į kitą pusę ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos