Publikavimo data: 2024-04-17
Lulia kebabas pitos duonoje
Lulia kebabas lavaše - armėnų virtuvės receptas. Lavašas - tai plona plokščia duona, pasižyminti nepakartojamu skoniu. Lavašas ruošiamas be mielių ir pagrįstai gali būti laikomas viena sveikiausių duonos rūšių. Lulašo kebabas vyniojamas į pitos duoną kartu su smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekalui paruošti rinkitės jauno ėriuko mėsą. Ji turi būti sausa, aiškiai matomos skaidulos, rausvos spalvos, nepageltusi, malonaus kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite kebabus. Sudrėkinkite rankas vandeniu, suformuokite dešreles ir suverkite jas ant iešmelių. Šašlykus dėkite ant grotelių, po kuriomis padėkite kepimo skardą, kad susigertų lašantys riebalai. Kepkite kebabus iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, po 15 minučių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Įvyniokite kebabus į pitos duoną. Didžiąją pitą supjaustykite 10x20 cm dydžio riekelėmis. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite smulkintų žolelių ir po vieną kebabą. Tvirtai suvyniokite į ritinėlį.
Kategorijos