Lulia kebabas pitos duonoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Lulia kebabas pitos duonoje

Lulia kebabas lavaše - armėnų virtuvės receptas. Lavašas - tai plona plokščia duona, pasižyminti nepakartojamu skoniu. Lavašas ruošiamas be mielių ir pagrįstai gali būti laikomas viena sveikiausių duonos rūšių. Lulašo kebabas vyniojamas į pitos duoną kartu su smulkiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekalui paruošti rinkitės jauno ėriuko mėsą. Ji turi būti sausa, aiškiai matomos skaidulos, rausvos spalvos, nepageltusi, malonaus kvapo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lulia kebabas pitos duonoje Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į maltą mėsą įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Lulia kebabas pitos duonoje Žingsnis 2
Paruoškite kebabus. Sudrėkinkite rankas vandeniu, suformuokite dešreles ir suverkite jas ant iešmelių. Šašlykus dėkite ant grotelių, po kuriomis padėkite kepimo skardą, kad susigertų lašantys riebalai. Kepkite kebabus iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, po 15 minučių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Lulia kebabas pitos duonoje Žingsnis 3
Įvyniokite kebabus į pitos duoną. Didžiąją pitą supjaustykite 10x20 cm dydžio riekelėmis. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite smulkintų žolelių ir po vieną kebabą. Tvirtai suvyniokite į ritinėlį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos