Publikavimo data: 2024-05-01
Lulia kebabas tandūre
Lulia kebabas tandūro kepsninėje - sultingas Azerbaidžano virtuvės mėsos patiekalas. Receptas reikalauja šviežios jautienos nugarinės. Lulia kebabui reikėtų imti liesą mėsą, kepant maltą mėsą ją atskiesti kalakutienos riebalais. Riebalai turi būti kieti ir šviesios spalvos. Tai rodo, kad gyvulys yra jaunas, o patiekalas bus švelnaus skonio. Patiekalas kepamas tandoor - specialioje ąsočio formos kepimo krosnyje, primenančioje katilą.
Žingsnis 1
Susmulkinkite lašinius. Pertrinkite juos per mėsmalę arba smulkiai sukapokite peiliu.
Žingsnis 2
Paruoškite kebabui skirtą maltą mėsą. Sumaišykite svogūną su mėsa ir taukais. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais ir išmaišykite. Pamirkykite rankas vandenyje ir suformuokite mėsos rutuliukus, kuriuos susukite į pailgus kebabus. Užmaukite mėsą ant iešmelių. Įdėkite iešmus su mėsa vertikaliai į Tandoor kepsninę. Uždenkite dangčiu ir kepkite 20 minučių.
Kategorijos