Publikavimo data: 2024-05-20
Lvovo sūrio pyragas
Kažkas tarpinio tarp troškinio ir sūrio pyrago, kas tikrai patiks ir suaugusiems, ir vaikams! Lvovo sūrio pyragą su šokoladiniu glajumi galima paruošti iš vakaro, todėl ryte galėsite turėti paruoštus pusryčius. Įdaras pasirodys labai minkštas, o glajus tinkamai susigers ir suteiks puikios nuotaikos bei jėgų pradėti dieną.
Žingsnis 1
Užpilkite sultenes ir abrikosus verdančiu vandeniu ir palikite kuriam laikui. Tada vandenį nupilkite ir džiovintus vaisius supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi plakite iki purumo.
Žingsnis 3
Į plaktus kiaušinius įmaišykite varškę, suminkštintą sviestą, kukurūzų krakmolą, grietinę ir citrinos žievelę. Viską gerai išplakite mikseriu arba maišytuvu.
Žingsnis 4
Nusausinkite rūgštynes ir kartu su abrikosais sudėkite į varškės masę. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Stačiakampę torto formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Į formą supilkite varškės masę ir išlyginkite. Dėkite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes.
Žingsnis 6
Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą joje atvėsti.
Žingsnis 7
Paruoškite glajų: puode sumaišykite grietinėlę, kakavos miltelius, cukraus pudrą ir sviestą. Ant silpnos ugnies maišydami virkite glajų iki vientisos masės, bet neužvirkite.
Žingsnis 8
Glajų šiek tiek atvėsinkite, užpilkite ant sūrio pyrago ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Kategorijos