Publikavimo data: 2025-08-19
Lydekos ir upėtakio terinas su pistacijomis
Lydekos ir upėtakio terinas su pistacijomis - prancūziškos kilmės patiekalas, kuris yra kažkas tarp pašteto ir troškinio. Iš dviejų rūšių žuvies pagamintas terinas būna gražus, šventiškas ir neįtikėtinai švelnus. Jį galite naudoti kaip šaltą užkandį arba iš jo gaminti sumuštinius.
Žingsnis 1
Užpilkite baltą duoną ant kremo ir palikite porai minučių. Atskiruose dubenyse du kartus per mėsmalę perbraukite lydekos ir upėtakio filė. Duoną išspauskite į grietinėlę ir pertrinkite per malūnėlį, tada padalykite per pusę.
Žingsnis 2
Sudėkite pusę duonos, 1 kiaušinį, 0,5 šaukštelio želatinos, 0,5 šaukšto cukraus, 1 šaukštą žuvies prieskonių, 1 šaukštą manų kruopų, 1 šaukštą majonezo, pusę nuluptų pistacijų, druskos ir pipirų pagal skonį. Sumaišykite kiekvienos rūšies maltinukus.
Žingsnis 3
Kepimo formą pabarstykite manų kruopomis ir sudėkite į ją lydekos faršą. Paskirstykite ją po visą formą, sutankinkite, viduryje padarykite duobutę ir į ją sudėkite špinatų lapus. Ant špinatų uždėkite iš upėtakių faršo pagamintą dešrą. Palikite taip, kaip yra, nesuplokite. Aptepkite teriną trupučiu sviesto ir dėkite į 170 °C temperatūros orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 4
Tada sumažinkite kaitrą iki 140 °C ir kepkite dar 15-20 minučių. Beveik paruoštą teriną aptepkite kiaušinio tryniu ir dar 5 min. pašaukite į orkaitę. Tada visiškai atvėsinkite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos