Publikavimo data: 2024-04-01
Mac-n-cheese
"Mack&Cheese" arba makaronai su sūriu yra tradicinis amerikietiškas patiekalas. Tai makaronai, kepti su sūrio padažu, vadinamu "Béchamel". Pagrindinė šio patiekalo idėja - sujungti dviejų rūšių sūrius: parmezaną ir čederį. Makaronai su sūriu yra stebėtinai lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Čederio sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite svogūną griežinėliais.
Žingsnis 2
Makaronus išvirkite visiškai neiškepę. Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos ir gerai nuplaukite.
Žingsnis 3
Kol makaronai verda, paruoškite bešamelio padažą. Pakepinkite svogūną svieste iki auksinės spalvos, suberkite į keptuvę miltus ir reguliariai maišydami lėtai supilkite karštą pieną. Įsitikinkite, kad padaže nėra gumuliukų. Nuolat maišydami virkite padažą ant silpnos ugnies 4-5 minutes.
Žingsnis 4
Į bešamelį pagal receptą įmaišykite čederį ir garstyčias. Toliau virkite padažą, kol sūris visiškai ištirps. Kai bešamelis bus paruoštas, įmaišykite jį į makaronus.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo skardą ir gausiai patepkite ją sviestu. Į skardą sudėkite makaronus ir apibarstykite parmezanu.
Žingsnis 6
Pašaukite patiekalą į įkaitintą 170 °C orkaitę 20 minučių.
Kategorijos