Publikavimo data: 2024-06-09
Maistingas bulvių pyragas
Pyragas yra visų mėgstamiausias pyragas. Yra daugybė paruošimo variantų. Saldūs pyragai įdaryti uogienėmis, šokoladu, vaisiais ir uogomis. Taip pat paplitę pyragai su mėsa, daržovėmis, žuvimi, kiaušiniais ir žolelėmis. Į šį receptą įeina ir mėsa, ir daržovės, todėl jis tampa labai sotus ir maistingas.
Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Įmaišykite kiaušinį, grietinę, druską ir suminkštintą margariną. Išminkykite tešlą, ji turi būti minkšta. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite valandą pastovėti.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Paimkite tešlą ir padalykite ją į dvi dalis - vieną mažesnę, kitą didesnę. Iškočiokite abi dalis, o pirmąją, didesnę, dėkite ant riebalais išteptos kepimo skardos dugno.
Žingsnis 3
Išdėliokite susmulkintus maisto produktus. Pirmiausia sluoksniuokite bulves, tada druską ir pipirus. Tada sudėkite mėsą, ją pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tada pakepinkite svogūnus, lauro lapą ir gabalėlį sviesto.
Žingsnis 4
Uždenkite pyragą antru tešlos gabalėliu, viduryje padarydami skylę. Pyrago viršų patepkite vandeniu atskiestu kiaušinio tryniu. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 75 minutes.
Kategorijos