Publikavimo data: 2024-06-08
Maistingas plovas iš perlų
Nors tradicinis Vidurinės Azijos plovas gaminamas iš ryžių, plovas iš perlinių kruopų yra ne tik ne mažiau skanus, bet ir daug sveikesnis. Perlinės kruopos laikomos mineralų, vitaminų ir vertingos aminorūgšties lizino karaliene. Nors ją virti gali prireikti šiek tiek daugiau laiko nei ryžius, rezultatas jus nustebins: skonių ir aromatų požiūriu tai puikus patiekalas. Šeima jį pamėgs ir prašys, kad gamintumėte dar daug kartų.
Žingsnis 1
Perlines kruopas virkite, kol užvirs. Nusunkite vandenį, kruopas nuplaukite, sudėkite naujas ir dėkite ant ugnies, kol jos išvirs iki pusės. Tada kruopas dar kartą nuplaukite, kad pašalintumėte klampumo perteklių.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite išilgai ketvirčiais, morkas - mažais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi ant didelės ugnies pirmiausia 7-10 min. kepkite mėsą, kol paruduos. Ją pasūdykite ir papipirinkite. Tada į ją sudėkite svogūną. Kai jis įgaus auksinę spalvą, sudėkite morkas. Troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 3
Į virtas daržoves ir mėsą supilkite 100-150 ml vandens ir sudėkite pusiau išvirtas perlines kruopas. Išmaišykite, sudėkite nesmulkintas česnako skilteles, mėgstamus prieskonius ir palikite troškintis ant silpnos ugnies, kol bus paruošti.
Kategorijos