Publikavimo data: 2025-08-17
Maistingi grikiai su žemės riešutais
Paprastai grūdinės kultūros naudojamos kaip garnyras, ir jos iš karto ruošiamos kartu su mėsa ar žuvimi. Tačiau grikiai su graikiniais riešutais yra skanus ir ne mažiau maistingas patiekalas, kuriame yra daug baltymų ir sveikų augalinių riebalų. Košės skonis puikiai dera su riešutų, šiuo atveju paprastųjų žemės riešutų, skoniu. Produktai yra labai nebrangūs ir visada po ranka.
Žingsnis 1
Užpilkite kruopas šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite apie 20 minučių. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite riešutus ir suberkite juos į keptuvę, pakepinkite kartu su svogūnais dar kelias minutes. Tada supilkite košę, gerai išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol visiškai išvirs.
Kategorijos