Maistingi grikiai su žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Maistingi grikiai su žemės riešutais

Paprastai grūdinės kultūros naudojamos kaip garnyras, ir jos iš karto ruošiamos kartu su mėsa ar žuvimi. Tačiau grikiai su graikiniais riešutais yra skanus ir ne mažiau maistingas patiekalas, kuriame yra daug baltymų ir sveikų augalinių riebalų. Košės skonis puikiai dera su riešutų, šiuo atveju paprastųjų žemės riešutų, skoniu. Produktai yra labai nebrangūs ir visada po ranka.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
341 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Maistingi grikiai su žemės riešutais Žingsnis 1
Užpilkite kruopas šaltu vandeniu, pasūdykite ir virkite apie 20 minučių. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Maistingi grikiai su žemės riešutais Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite riešutus ir suberkite juos į keptuvę, pakepinkite kartu su svogūnais dar kelias minutes. Tada supilkite košę, gerai išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol visiškai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, grybų patiekalai, paprasta, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, grikių patiekalai, grūdų patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, grikių garnyrai, receptų knyga

Kategorijos