Publikavimo data: 2024-06-08
Maistingi koldūnai su suluguni sūriu
Suluguni - sūrymas sūryme iš Gruzijos. Jis yra tirštas, sūrus ir šiek tiek guminis. Tačiau, nepaisant neįprasto skonio, jį jau seniai pamėgo visi ir jis naudojamas daugelyje šventinio ir kasdienio stalo patiekalų. Vareniki su šiuo sūriu yra labai neįprasti ir labai naudingi. Pabandykite juos pasigaminti, ir šis receptas tikrai liks jūsų kulinarinėje knygoje.
Žingsnis 1
Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų, įberkite druskos ir išmaišykite šakute. Tada palaipsniui supilkite šiltą vandenį, maždaug 250 ml, ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisos elastingos konsistencijos. Tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite maždaug 30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Įdarui paruošti sūrį sutarkuokite smulkia tarka, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Masę gerai išmaišykite, sūris turi būti vientisas.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, išpjaukite reikiamo skersmens apskritimus, į vidurį įdėkite sūrio gabalėlį ir užspauskite koldūnus. Taip iškočiokite visą tešlą ir įdarą. Dėkite koldūnus ant medinės lentelės, pabarstytos miltais, ir dėkite į šaldiklį. Kai koldūnai bus užšaldyti, supilkite juos į maišelį ir laikykite užšaldytus ne ilgiau kaip mėnesį.
Žingsnis 4
Norėdami pasigaminti koldūnų, ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, įberkite druskos ir užvirinkite vandenį. Kai užvirs, suberkite koldūnus ir virkite, kol jie bus paruošti.
Kategorijos