Publikavimo data: 2024-06-08
Maitinantys koldūnai "Skanios ausys"
Koldūnai "Skanios ausys", kaip ir panašūs produktai, yra labai sotūs. Įdomu tai, kad, nepaisant gaminimo paprastumo ir įprastų ingredientų, juos mėgsta net "patyrę" gurmanai. Matyt, esmė ta, kad koldūnai gali ne tik greitai numalšinti alkį, džiuginti aromatais ir kelti asociacijas su šiltais ir jaukiais namais, kai juos draugiškai lipdė visa šeima. Tikriausiai tai vienas iš tų patiekalų, kurie niekada nelieka po valgio ir yra suvalgomi visi.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį ir druską. Tada maišydami supilkite vandenį. Užminkykite tešlą ir atidėkite į šalį 20 minučių.
Žingsnis 2
Maltinukams gaminti mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale. Supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 4-6 dalis. Vieną dalį plonai iškočiokite kočėlu ir stikline iškočiokite apskritimus. Ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro, užspauskite kraštus ir sujungkite galus. Dėkite į verdantį vandenį. Plakant pavirkite 3-5 minutes.
Kategorijos