Majoneze keptas paltusas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Majoneze keptas paltusas

Paltusas - gerai žinomas jūrų plėšrūnas, priklausantis plokščiažuvių šeimai. Ši žuvis gyvena jūrų ir vandenynų dugne. Be to, dėl aktyvios šios žuvies medžioklės kai kurioms paltusų rūšims gresia išnykimas. Todėl paltusas netgi įtrauktas į Raudonąją knygą. Paltuso filė turi daug baltymų, joje beveik nėra angliavandenių. Žuvyje yra labai daug polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų A ir E, kurie labai naudingi žmogaus organizmo sveikatai, ypač gerai odos būklei!
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 1
Paimkite paltuso filė. Pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Žingsnis 2

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 3
Paimkite folijos lakštą, į jo vidurį sudėkite paltuso filė.

Žingsnis 4

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 4
Sulenkite foliją, kaip parodyta nuotraukoje.

Žingsnis 5

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 5
Žuvies paviršių patepkite majonezu.

Žingsnis 6

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 6
Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.

Žingsnis 7

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 7
Paimkite kepimo formą. Įdėkite į ją folija padengtą ruošinį.

Žingsnis 8

Majoneze keptas paltusas Žingsnis 8
Formą pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Ant žuvies viršaus esantis sūris turi pasidengti auksine plutele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos