Publikavimo data: 2024-03-27
Majoneze keptas paltusas
Paltusas - gerai žinomas jūrų plėšrūnas, priklausantis plokščiažuvių šeimai. Ši žuvis gyvena jūrų ir vandenynų dugne. Be to, dėl aktyvios šios žuvies medžioklės kai kurioms paltusų rūšims gresia išnykimas. Todėl paltusas netgi įtrauktas į Raudonąją knygą. Paltuso filė turi daug baltymų, joje beveik nėra angliavandenių. Žuvyje yra labai daug polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų A ir E, kurie labai naudingi žmogaus organizmo sveikatai, ypač gerai odos būklei!
Žingsnis 1
Paimkite paltuso filė. Pagal skonį įberkite prieskonių, druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Paimkite folijos lakštą, į jo vidurį sudėkite paltuso filė.
Žingsnis 4
Sulenkite foliją, kaip parodyta nuotraukoje.
Žingsnis 5
Žuvies paviršių patepkite majonezu.
Žingsnis 6
Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio.
Žingsnis 7
Paimkite kepimo formą. Įdėkite į ją folija padengtą ruošinį.
Žingsnis 8
Formą pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Ant žuvies viršaus esantis sūris turi pasidengti auksine plutele.
Kategorijos