Publikavimo data: 2024-05-19
Majoneze marinuotas šašlykas
Kad kebabo mėsa būtų minkštesnė, ji marinuojama aluje arba kvase, mineraliniame vandenyje ir vyne, pomidorų, citrinų ir granatų sultyse. Norint suprasti, kaip marinuoti kebabą majoneze, jums nereikės ypatingų kulinarinių įgūdžių. Majoneze esantis actas suminkština mėsos skaidulas, o pats majonezas neleis kiaulienai išdžiūti. Todėl majoneze marinuotas kebabas gaunamas minkštas viduje ir su apetitą keliančia kepta plutele išorėje.
Žingsnis 1
Marinuokite kebabą majoneze. Majonezo, druskos ir pipirų mišinį sudėkite į gilų dubenį ir viską sumaišykite. Atskirame dubenyje rankomis šiek tiek sutrinkite svogūną, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite mėsą į majonezą ir prieskonius, suberkite svogūnus ir išmaišykite, kad marinatas tolygiai padengtų visus mėsos gabalėlius. Uždenkite indą maistine plėvele. Palikite mėsą marinuotis bent 5 valandas.
Žingsnis 2
Iškepkite mėsą. Į kepsninę įdėkite anglių, įžiebkite ugnį ir leiskite anglims įsižiebti. Mėsą laisvai suverkite ant iešmelių, pakaitomis su svogūnų žiedais. Dėkite iešmelius ant grotelių ir kepkite, kol iškeps. Kartkartėmis apverskite iešmus ir įsitikinkite, kad mėsa iš visų pusių tolygiai iškepė.
Kategorijos