Publikavimo data: 2024-02-04
Žuvies pyragas receptas
Saldūs, daržovių, mėsos, žuvies... Pyragaičius galima kepti su bet kokiu įdarais. Mūsų recepte pagrindinis ingredientas bus konservuota rausvoji lašiša - sveika ir daug baltymų turinti žuvis. Rausvoji lašiša yra gana malonios tekstūros, o jos skonis gana neutralus. Šis pyragas yra sveikesnis ne tik dėl žuvies, bet ir dėl avižinių miltų, kuriais pakeitėme kvietinius miltus.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais šiaudeliais. Išvirkite 5 kiaušinius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Žuvį gerai sutrinkite šakute, kad pyragas būtų minkštesnis.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą: 2 kiaušinius suplakite iki putų ir sumaišykite su avižiniais miltais. Pašildykite kefyrą ir supilkite į kiaušinių masę. Tada įberkite druskos, mielių ir gerai išmaišykite. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą: keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol taps auksinis.
Žingsnis 4
Sudėkite žuvį, kiaušinius, keptus svogūnus, žaliuosius svogūnus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į kepimo formą įdėkite trečdalį tešlos, tolygiai paskirstykite įdarą ir užpildykite likusia tešla. Kepkite 30 min. 180 °C temperatūroje.Kai pyragas bus paruoštas, išjunkite orkaitę ir palikite ją 10 min. Taip pyragas išliks purus.
Žingsnis 6
Paruoštą pyragą supjaustykite porcijomis ir patiekite.
Kategorijos