Publikavimo data: 2024-06-23
Makaronai a la bolognese.
Šis receptas yra mėgstamiausias mūsų šeimoje. Iš pradžių jį gaminau įprastu būdu, paskui pradėjau dėti kiniškų prieskonių, kuriuos visi labai mėgstame. Rezultatas buvo įdomus. Jei tokių prieskonių neturite prekyboje, siūlau atskirai nusipirkti pankolio, maltų aitriųjų paprikų, anyžių, gvazdikėlių, apelsino žievelės, imbiero ir cinamono. Iš pradžių įberkite tik šiek tiek, paskui palaipsniui didinkite dozę. Svarbiausia nepersistengti. Tačiau galiu patikinti, kad viskas susijungia.
Žingsnis 1
Apkepkite česnaką ir svogūną. Supjaustykite juos taip smulkiai, kad gabaliukai nebūtų ryškūs.
Žingsnis 2
Sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų gumulėliai. Virkite ant didelės ugnies 10 minučių. Į maltą mėsą suberkite prieskonius ir palikite 5 minutes, kad malta mėsa įsigertų malonių skonių.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite pomidorus, pabarstykite cukrumi ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol skystis sumažės, 15 minučių. Prieš išjungdami ugnį, sudėkite žoleles. Puikiai tinka šviežios kalendros, bet lygiai taip pat tiks ir džiovintos Provanso žolelės iš pakelio.
Žingsnis 4
Makaronus virkite, kol išvirs. Svarbu pažymėti, kad padažas ir makaronai turėtų užvirti maždaug tuo pačiu metu.
Kategorijos