Makaronai a la bolognese. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Makaronai a la bolognese.

Šis receptas yra mėgstamiausias mūsų šeimoje. Iš pradžių jį gaminau įprastu būdu, paskui pradėjau dėti kiniškų prieskonių, kuriuos visi labai mėgstame. Rezultatas buvo įdomus. Jei tokių prieskonių neturite prekyboje, siūlau atskirai nusipirkti pankolio, maltų aitriųjų paprikų, anyžių, gvazdikėlių, apelsino žievelės, imbiero ir cinamono. Iš pradžių įberkite tik šiek tiek, paskui palaipsniui didinkite dozę. Svarbiausia nepersistengti. Tačiau galiu patikinti, kad viskas susijungia.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronai a la bolognese. Žingsnis 1
Apkepkite česnaką ir svogūną. Supjaustykite juos taip smulkiai, kad gabaliukai nebūtų ryškūs.

Žingsnis 2

Makaronai a la bolognese. Žingsnis 2
Sudėkite maltą mėsą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų gumulėliai. Virkite ant didelės ugnies 10 minučių. Į maltą mėsą suberkite prieskonius ir palikite 5 minutes, kad malta mėsa įsigertų malonių skonių.

Žingsnis 3

Makaronai a la bolognese. Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite pomidorus, pabarstykite cukrumi ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol skystis sumažės, 15 minučių. Prieš išjungdami ugnį, sudėkite žoleles. Puikiai tinka šviežios kalendros, bet lygiai taip pat tiks ir džiovintos Provanso žolelės iš pakelio.

Žingsnis 4

Makaronai a la bolognese. Žingsnis 4
Makaronus virkite, kol išvirs. Svarbu pažymėti, kad padažas ir makaronai turėtų užvirti maždaug tuo pačiu metu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos