Publikavimo data: 2024-05-25
Makaronai Alfredo su vištiena
Makaronai "Alfredo" yra populiarus itališkas patiekalas iš plačių plokščių fettuccini makaronų. Patiekalas pavadintas virėjo Alfredo Di Lelio, kuris jį sukūrė savo restorane Romoje XX a. pradžioje, garbei. Padažą sudaro keli ingredientai - grietinėlė, parmezano sūris, česnakas ir prieskoniai. Kepta vištiena patiekalą padaro dar skanesnį ir sotesnį. Alfredo makaronus su vištiena lengva paruošti, tereikia laikytis gaminimo eiliškumo.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Į puodą supilkite 2,5-3 litrus vandens, užvirinkite, suberkite druską, fettuccini makaronus ir virkite, kol jie taps al dente, apie 7 minutes. Nusausinkite, palikdami pusę puodelio skysčio padažui.
Žingsnis 2
Apkepkite vištieną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite vištienos filė. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite ant vidutinės ugnies po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Prireikus įpilkite daugiau aliejaus. Iškepusią vištieną išdėliokite ant lentelės, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Uždenkite folija.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant vidutinės ugnies apie 30 sekundžių pakepinkite česnaką. Supilkite grietinėlę, didžiąją dalį tarkuoto parmezano, muskato riešutą, druską ir pipirus. Sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite 4-5 minutes. Į padažą supilkite makaronų skystį ir susmulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Sumaišykite makaronus ir padažą. Išvirusius makaronus sudėkite į keptuvę su padažu ir atsargiai išmaišykite.
Kategorijos