Publikavimo data: 2024-05-01
Makaronai "Arabiata" su pomidorais ir alyvuogėmis
Arabbiata makaronai puikiai tinka mėgstantiems aštriai. Pats žodis "arrabbiata" reiškia tradicinį itališką aštrų padažą makaronams užpilti. Todėl norėdami paruošti tikrus makaronus "Arabbiata" nepagailėkite pipirų. Šį patiekalą paruošti lengviau nei, pavyzdžiui, "Cacho e pepe" ar "Carbonara" makaronus. Nereikia laikytis griežtų temperatūros apribojimų ar virti makaronų labai greitai, nuolat maišant ingredientus. Todėl šis receptas puikiai tinka gaminti namuose.
Žingsnis 1
Paruoškite "Arabiata" padažą. Keptuvėje alyvuogių aliejuje 3-5 min. pakepinkite česnaką ir aitriąją papriką. Daržovės turėtų pagardinti aliejų. Sudėkite supjaustytus pomidorus jų pačių sultyse. Kaitinkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Sudėkite šviežius pomidorus, kaparėlius, alyvuoges ir bazilikus. Pagardinkite druska ir pipirais. Toliau troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite makaronus. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 8-10 minučių. Nusausinkite juos sietelyje. Į padažą įpilkite 1/2 puodelio vandens ir išmaišykite. Tada sumaišykite padažą su makaronais.
Kategorijos