Makaronai "Arabiata" su pomidorais ir alyvuogėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Makaronai "Arabiata" su pomidorais ir alyvuogėmis

Arabbiata makaronai puikiai tinka mėgstantiems aštriai. Pats žodis "arrabbiata" reiškia tradicinį itališką aštrų padažą makaronams užpilti. Todėl norėdami paruošti tikrus makaronus "Arabbiata" nepagailėkite pipirų. Šį patiekalą paruošti lengviau nei, pavyzdžiui, "Cacho e pepe" ar "Carbonara" makaronus. Nereikia laikytis griežtų temperatūros apribojimų ar virti makaronų labai greitai, nuolat maišant ingredientus. Todėl šis receptas puikiai tinka gaminti namuose.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronai "Arabiata" su pomidorais ir alyvuogėmis Žingsnis 1
Paruoškite "Arabiata" padažą. Keptuvėje alyvuogių aliejuje 3-5 min. pakepinkite česnaką ir aitriąją papriką. Daržovės turėtų pagardinti aliejų. Sudėkite supjaustytus pomidorus jų pačių sultyse. Kaitinkite 15 minučių ant vidutinės ugnies. Sudėkite šviežius pomidorus, kaparėlius, alyvuoges ir bazilikus. Pagardinkite druska ir pipirais. Toliau troškinkite 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Makaronai "Arabiata" su pomidorais ir alyvuogėmis Žingsnis 2
Paruoškite makaronus. Makaronus virkite pasūdytame vandenyje apie 8-10 minučių. Nusausinkite juos sietelyje. Į padažą įpilkite 1/2 puodelio vandens ir išmaišykite. Tada sumaišykite padažą su makaronais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos