Makaronai grietinėlės padaže su krevetėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Makaronai grietinėlės padaže su krevetėmis

Makaronai yra vienas sotiausių itališkos virtuvės patiekalų. Šiame recepte jie ruošiami su krevetėmis grietinėlės padaže. Makaronai būna labai sotūs ir švelnūs. Šį receptą įvertins ir jūros gėrybių bei itališkų sočių patiekalų mėgėjai. Tai idealus pagrindinis patiekalas bet kokiai šventei ar šeimos vakarienei.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g

Ingredientai (9)

Porcijos
2
200.00 g
400.00 g
150.00 ml
1.00 skiltelė
3.00 st. š.
pagal skonį
pagal skonį
pagal skonį
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronai grietinėlės padaže su krevetėmis Žingsnis 1
Makaronus išvirkite iš anksto pasūdytame vandenyje. Palikite atvėsti. Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką. Sudėkite nuluptas krevetes ir porą minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite citrinos sultis ir uždengę dangčiu troškinkite dar 1-2 minutes.

Žingsnis 2

Makaronai grietinėlės padaže su krevetėmis Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į krevetes ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes). Kai padažas sutirštės, suberkite krapus, petražoles ir gerai išmaišykite. Sudėkite virtus makaronus ir viską gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai