Publikavimo data: 2024-06-15
Makaronai grietinėlės padaže su krevetėmis
Makaronai yra vienas sotiausių itališkos virtuvės patiekalų. Šiame recepte jie ruošiami su krevetėmis grietinėlės padaže. Makaronai būna labai sotūs ir švelnūs. Šį receptą įvertins ir jūros gėrybių bei itališkų sočių patiekalų mėgėjai. Tai idealus pagrindinis patiekalas bet kokiai šventei ar šeimos vakarienei.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite iš anksto pasūdytame vandenyje. Palikite atvėsti. Atskiroje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite smulkintą česnaką. Sudėkite nuluptas krevetes ir porą minučių troškinkite ant vidutinės ugnies. Supilkite citrinos sultis ir uždengę dangčiu troškinkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į krevetes ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės (apie 5 minutes). Kai padažas sutirštės, suberkite krapus, petražoles ir gerai išmaišykite. Sudėkite virtus makaronus ir viską gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.
Kategorijos