Publikavimo data: 2024-06-15
Makaronai su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
Puikūs itališki makaronai, kuriuos lengva pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite abu miltus ir sudėkite ant stalo į krūvą. Rankomis arba gilia lėkšte viduryje padarykite įdubimą, kad kraštai būtų kuo lygesni. Į įdubimą įmuškite kiaušinius. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai išmaišykite. Šaukštu palaipsniui nuo kraštų į kiaušinius suberkite miltus. Kai visi miltai bus drėgni, surinkite tešlą rankomis ir pradėkite minkyti. Iš pradžių ji bus lipni ir nelabai lygi, tai normalu. Toliau minkykite tešlą 5 minutes.
Žingsnis 2
Makaronų tešlai iškočioti naudokite makaronų gaminimo mašiną. Paimkite nedidelį gabalėlį tešlos ir suminkykite jį į plokščią diską. Pabarstykite miltais. Nustatykite mašinėlę į 1 - tai maksimalaus storio nustatymas. Tešlą iškočiokite porą kartų. Tada sulenkite ją per pusę. Ir vėl iškočiokite. Tada nustatykite 2 režimą ir vėl iškočiokite tešlą. Daugiau tešlos lankstyti nereikia. Toliau kočiokite tešlą iki 4-5 reikšmių (priklausomai nuo mašinos gamintojo). Naudodami makaronų pjaustyklę, gautus lakštus supjaustykite fettuccini formomis.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką ir aitriąją papriką ir lengvai pakepinkite. Stebėkite, kad česnakai nesudegtų.
Žingsnis 4
Lengvai išvirkite makaronus ir sudėkite į keptuvę su česnaku ir aitriąja paprika bei krevetėmis. Išmaišykite ir virkite porą minučių.
Kategorijos