Publikavimo data: 2024-06-15
Makaronai su brokoliais ir rūkyta lašiša
Skanūs itališki makaronai su brokoliais ir rūkytos lašišos griežinėliais grietinėlės ir sūrio padaže. Gaminti galima naudoti bet kokios rūšies makaronus: fusilli, spagečius arba tagliatelle. Šiame recepte naudojami populiarūs fettuccini makaronai, t. y. ilgi 7 mm pločio juostelėmis supjaustyti makaronai. Šiam patiekalui geriau naudoti šaltai rūkytą lašišą. Ji yra sodresnio skonio ir tvirtesnės tekstūros. Makaronai puikiai tinka šeimos pietums arba šventinei vakarienei.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, kad 100 g makaronų tešlos tektų 1 litras skysčio, įberkite druskos ir užkaitinkite. Kai vanduo puode užvirs, suberkite makaronus. Fettuccini virkite apie 7 minutes arba pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol bus al dente. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį.
Žingsnis 2
Porus supjaustykite žiedais, o didelius brokolių žiedynus supjaustykite mažesniais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 2-3 min. kepkite porus, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite brokolius į keptuvę ir užpilkite puse puodelio vandens. Uždenkite daržoves dangčiu ir troškinkite 3 minutes, kol suminkštės. Sudėkite grietinėlės sūrį ir virtus makaronus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Makaronus padaže virkite dar 1 minutę. Kreminis sūris turėtų visiškai ištirpti, o padažas sutirštėti ir padengti fettuccini. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite makaronus nuo ugnies. Rūkytą lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite makaronus į lėkštes ir ant viršaus uždėkite lašišos griežinėlius.
Žingsnis 4
Papuoškite patiekalą porais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos