Publikavimo data: 2025-08-18
Makaronai su grietinėlės padažu ir cukinija
Makaronai su cukinija ir grietinėlės padažu - labai paprastas patiekalas, puikiai tinkantis tiems, kurie ieško paprastų, lengvų ir sočių daržovių ir mėsos patiekalų visai šeimai. Jūsų šeima ir svečiai pelnytai įvertins šį patiekalą. Padažą paruošti nėra sudėtinga. Cukinija patiekalui suteiks ypatingo pikantiškumo ir sultingo švelnumo, todėl rinkitės jauną ir šviežią cukiniją su švelnia, žalia odele.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną supjaustykite plonais griežinėliais, cukiniją - pailgomis riekelėmis, o česnaką smulkiai sukapokite arba susmulkinkite česnakų spaudikliu. Vištienos filė supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoštame giliame puode pasūdytame vandenyje virkite ilgus makaronus, kol jie išvirs, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais. Likus 2 minutėms iki makaronų virimo pabaigos, į vandenį atsargiai suberkite susmulkintą cukiniją. Po to cukiniją ir makaronus išverskite į sietelį, kad nutekėtų vandens perteklius, tada sudėkite ingredientus atgal į puodą ir uždenkite dangčiu.
Žingsnis 3
Keptuvėje su sviestu apkepkite vištienos gabalėlius kartu su svogūnais ir česnakais, kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pagal skonį galite įberti mėgstamų prieskonių.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę ir miltus, tada atsargiai supilkite pieną, įmaišykite druskos ir pipirų. Paruoštą grietinėlės padažą supilkite į keptuvę su keptais vištienos gabalėliais, tada nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės, užvirus virkite apie 2 minutes. Sutarkuokite parmezaną per smulkią tarką, tada pusę parmezano suberkite į patiekalą ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į paruoštas lėkštes išdėliokite cukinijų makaronus ir sudėkite vištieną su grietinėlės padažu.
Kategorijos