Publikavimo data: 2024-04-06
Makaronai su grybais
Avinžirniai su grybais - paprastas daržovių patiekalas su grybais, avinžirniais ir įvairiomis daržovėmis. Patiekalą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos. Vietoj šviežių avinžirnių galite naudoti konservuotus avinžirnius - taip sutrumpės virimo laikas. Geriau nusipirkti šviežių grybų, jų rasite bet kurioje parduotuvėje. Šviežių grybų kepurėlė turi būti tvirta, baltos, rudos arba kreminės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir grybus. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, suberkite morkas ir troškinkite dar kelias minutes. Kartu su daržovėmis kepkite grybus, kol visiškai iškeps. Į keptuvę suberkite česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite.
Žingsnis 2
Išvirkite avinžirnius ir sumaišykite juos su daržovėmis ir grybais. Nuplautus avinžirnius virkite puode, kol suminkštės, maždaug valandą. Tada į keptuvę su daržovėmis ir grybais sudėkite avinžirnius, pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite ir virkite dar 5 min.
Kategorijos