Makaronai su grybais, pomidorais ir bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Makaronai su grybais, pomidorais ir bazilikais

Itališkų makaronų istorija prasidėjo prieš kelis šimtmečius Sicilijos saloje. Ten gyvenę arabai pradėjo gaminti šį produktą. Laikui bėgant ir atsiradus naujoms technologijoms, makaronų receptas keitėsi, o XVIII a. šis patiekalas tapo vienu populiariausių ne tik Italijoje, bet ir kitose šalyse.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Makaronai su grybais, pomidorais ir bazilikais Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir 2 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies, suberkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite. Į likusius ingredientus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į keptuvę, kepkite dar 5 minutes, maišydami su kitais ingredientais.

Žingsnis 2

Makaronai su grybais, pomidorais ir bazilikais Žingsnis 2
Sudėkite grietinę, bazilikus, druską, pipirus, įpilkite truputį vandens, dar kartą gerai išmaišykite ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Sutarkuokite sūrį ir smulkiai sukapokite petražoles. Paruoštą garnyrą sudėkite ant virtų makaronų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, troškiniai, daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, agurkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, makaronai (makaronai), funchoza, azijietiški makaronai, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga, funchoza su daržovėmis, makaronai su daržovėmis, funchoza su paprikomis, funchoza su agurkais, makaronai su morkomis, makaronai su česnakais, funchoza su morkomis.

Kategorijos