Publikavimo data: 2025-08-20
Makaronai su grybais, pomidorais ir bazilikais
Itališkų makaronų istorija prasidėjo prieš kelis šimtmečius Sicilijos saloje. Ten gyvenę arabai pradėjo gaminti šį produktą. Laikui bėgant ir atsiradus naujoms technologijoms, makaronų receptas keitėsi, o XVIII a. šis patiekalas tapo vienu populiariausių ne tik Italijoje, bet ir kitose šalyse.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais ir 2 minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies, suberkite smulkintą česnaką ir dar kelias minutes pakepinkite. Į likusius ingredientus sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir kepkite dar 5 minutes. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į keptuvę, kepkite dar 5 minutes, maišydami su kitais ingredientais.
Žingsnis 2
Sudėkite grietinę, bazilikus, druską, pipirus, įpilkite truputį vandens, dar kartą gerai išmaišykite ir 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies. Sutarkuokite sūrį ir smulkiai sukapokite petražoles. Paruoštą garnyrą sudėkite ant virtų makaronų.
Kategorijos