Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže

Makaronai su jūros gėrybėmis visada buvo mano mėgstamiausias patiekalas. Išbandžiau daugybę jo gaminimo variantų ir galiausiai radau, mano manymu, tobulą receptą. Jūros gėrybės ir itališkos žolelės harmoningai papildo viena kitą, o muskato riešutas subtiliai išryškina grietinėlės ir grybų skonį. Kartą paragavę šių makaronų, negalėsite jų pamiršti.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 1
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, kad kiekvienas gabalėlis būtų midijos dydžio.

Žingsnis 2

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę be aliejaus ir kepkite grybus ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol išgaruos visa drėgmė.

Žingsnis 3

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Įpilkite į keptuvę 100 ml grietinėlės, suberkite muskatą ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 minučių.

Žingsnis 4

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 4
Krevetes supjaustykite midijų dydžio gabalėliais.

Žingsnis 5

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 5
Į grybų padažą sudėkite midijas ir krevetes, supilkite likusius 150 ml grietinėlės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, suberkite itališkas žoleles ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu, palikdami nedidelį tarpą, troškinkite 7 minutes. Nuimkite dangtį ir troškinkite dar 7 minutes. Padažą išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 6

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 6
Užvirkite 1 litrą vandens virdulyje. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, įberkite druskos ir itališkų žolelių. Pastatykite keptuvę ant kaitlentės ir įkaitinkite aliejų vos 30 sekundžių. Išdėliokite spagečius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu. Virkite ant vidutinės ugnies retkarčiais pamaišydami apie 10 minučių, kol spurgos taps al dente.

Žingsnis 7

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 7
Kai spagečiai išvirs, sudėkite juos į sietelį ir nusausinkite visą vandenį. Nereikia nuplauti šaltu vandeniu. Nuvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite spagečius atgal. Įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.

Žingsnis 8

Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės ir grybų padaže Žingsnis 8
Į lėkštę sudėkite porciją spagečių, ant viršaus užtepkite padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, troškiniai, daržovių salotos, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, morkų sezonas, agurkų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, makaronai (makaronai), funchoza, azijietiški makaronai, karštieji patiekalai naujiems metams, be įprastų alergenų, receptų knyga, funchoza su daržovėmis, makaronai su daržovėmis, funchoza su paprikomis, funchoza su agurkais, makaronai su morkomis, makaronai su česnakais, funchoza su morkomis.

Kategorijos