Publikavimo data: 2024-05-19
Makaronai su jūros gėrybėmis grietinėlės padaže
Makaronai yra Italijos vizitinė kortelė. Kartu su pica jie yra vienas populiariausių patiekalų planetoje. Klasikiniams itališkiems makaronams naudojami kietųjų kviečių spagečiai, kurie papildomi įvairiais padažais ir priedais. Makaronai su jūros gėrybėmis yra bene geriausias šios rūšies atstovas, nes nėra nieko labiau Viduržemio jūros regiono, kaip šviežios jūros gėrybės. Subtilus ir aromatingas grietinėlės padažas sujungia šiuos du elementus ir sukuria tiesiog neįtikėtiną ir nuostabų derinį.
Žingsnis 1
Jei pasirinkote šaldytas jūros gėrybes, iš anksto išimkite jas iš šaldiklio ir leiskite joms atitirpti. Tada krevetes reikės nulupti. Kalmarus reikia nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti plėvelę ir leisti atvėsti. Visus ingredientus sudėkite ant darbastalio taip, kad jie būtų ranka pasiekiami.
Žingsnis 2
Paruoškite spagečius pagal gamintojo nurodymus. Susmulkinkite česnaką, supjaustykite svogūną kubeliais, pakepinkite sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje, kol suminkštės, įpilkite grietinėlės, muskato riešuto, druskos ir pipirų pagal skonį. Sudėkite griežinėliais supjaustytus kalmarus, midijas ir krevetes, troškinkite 5-8 minutes, sudėkite sūrį ir išmaišykite padažą. Į lėkštę sudėkite spagečius, į grietinėlės padažą sudėkite jūros gėrybes, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite baziliko šakele, vyšniniais pomidoriukais ir citrinos griežinėliais.
Kategorijos