Makaronai su kalmarais grietinėlės padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Makaronai su kalmarais grietinėlės padaže

Gaminti makaronus su kalmarais grietinėlės padaže - tikras menas. Kalmarai labai kaprizingi: šiek tiek pervirti - kieti, šiek tiek neišvirti - negalima valgyti. Tačiau jei viską padarysite teisingai, žmogaus organizmas pasakys "labai ačiū" už baltymų, vitaminų B6 ir C papildymą. Taip pat mikroelementų - fosforo, jodo, geležies ir vario.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
12 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, vėžiagyviai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Makaronai su kalmarais grietinėlės padaže Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Į puodą supilkite vandenį ir pasūdykite. Užvirkite ant didelės ugnies. Į verdantį skystį suberkite spagečius ir virkite apie 10 minučių, kol jie taps al dente. Išmeskite makaronus į sietelį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite makaronus į tuščią puodą, įdėkite nedidelį kiekį sviesto. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Makaronai su kalmarais grietinėlės padaže Žingsnis 2
Pagaminkite makaronus su kalmarais grietinėlės padaže. Supjaustykite kalmarus griežinėliais. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įdėkite sviesto. Kai tik jis ištirps, supilkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Į keptuvę sudėkite kalmarus. Maišydami troškinkite dar 2 minutes. Supilkite grietinę ir grietinėlę, pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite išvirtus spagečius. Dar kartą išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 3 minutes troškinkite makaronus su kalmarais grietinėlės padaže ant silpnos ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos