Publikavimo data: 2024-04-05
Makaronai su kalmarais grietinėlės padaže
Gaminti makaronus su kalmarais grietinėlės padaže - tikras menas. Kalmarai labai kaprizingi: šiek tiek pervirti - kieti, šiek tiek neišvirti - negalima valgyti. Tačiau jei viską padarysite teisingai, žmogaus organizmas pasakys "labai ačiū" už baltymų, vitaminų B6 ir C papildymą. Taip pat mikroelementų - fosforo, jodo, geležies ir vario.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Į puodą supilkite vandenį ir pasūdykite. Užvirkite ant didelės ugnies. Į verdantį skystį suberkite spagečius ir virkite apie 10 minučių, kol jie taps al dente. Išmeskite makaronus į sietelį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite makaronus į tuščią puodą, įdėkite nedidelį kiekį sviesto. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Pagaminkite makaronus su kalmarais grietinėlės padaže. Supjaustykite kalmarus griežinėliais. Pastatykite keptuvę ant ugnies, įdėkite sviesto. Kai tik jis ištirps, supilkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksiniai. Į keptuvę sudėkite kalmarus. Maišydami troškinkite dar 2 minutes. Supilkite grietinę ir grietinėlę, pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite išvirtus spagečius. Dar kartą išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 3 minutes troškinkite makaronus su kalmarais grietinėlės padaže ant silpnos ugnies.
Kategorijos