Publikavimo data: 2024-03-25
Makaronai su krevetėmis
Makaronais tradiciškai vadinami bet kokie makaronai, kurie tinka ne tik su įvairiais padažais, bet ir su jūros gėrybėmis. Paprastai tokiam patiekalui gaminti naudojamas jūros kokteilis iš kalmarų, krevečių, midijų ir kitų jūros gėrybių. Tačiau galima vartoti ir vienas krevetes. Iš daržovių į šį patiekalą galima dėti cukinijų, pomidorų arba paprikų. Krevečių makaronai taip pat dažnai patiekiami su sausu baltuoju vynu.
Žingsnis 1
Petražoles nuplaukite ir smulkiai sukapokite.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Česnaką nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
Žingsnis 5
Keptuvėje pakepinkite česnaką.
Žingsnis 6
Į kepintus česnakus sudėkite krevetes. Apkepkite jas iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę į keptuvę su krevetėmis. Išmaišykite.
Žingsnis 8
Į keptuvę sudėkite spagečius, petražoles ir tarkuotą sūrį.
Žingsnis 9
Išmaišykite makaronus. Jei reikia, įpilkite šiek tiek spagečių sultinio.
Kategorijos