Publikavimo data: 2024-05-19
Makaronai su krevetėmis grietinėlės padaže
Kai mano tėvai pirmą kartą išvyko į Europą, mama parsivežė kelis pakelius makaronų. Maniau, kad mama išprotėjo - juk iš Europos nebuvo ko daugiau parsivežti? Mama daug nesiginčijo, tiesiog gamino makaronus. Ji iš atminties atkūrė receptą, kurį buvo išbandžiusi ten esančioje kavinėje, bet, turiu pasakyti, jis buvo paprastas. O buvo skanu! Šiais laikais galima rasti bet kokių krevečių, bet tada mama sunkiai jas kur nors rasdavo. Šią tešlą gaminu svečiams, nes patiekalas greitas ir paprastas, bet kažkodėl... šventinis.
Žingsnis 1
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
Žingsnis 2
Keptuvėje alyvuogių aliejuje 1-2 minutes pakepinkite česnaką, kad aliejus įgautų aromatą.
Žingsnis 3
Į keptuvę suberkite krevetes ir kepkite jas ant silpnos ugnies 3-5 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir maišydami užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir suberkite pipirus bei prieskonius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir porą minučių troškinkite krevetes, tada išjunkite ugnį.
Žingsnis 5
Makaronus virkite, kol jie bus al dente. Nusausinkite.
Žingsnis 6
Sudėkite makaronus ir padažą ir stipriai išmaišykite, kad visi makaronai tolygiai pasidengtų padažu.
Kategorijos