Publikavimo data: 2024-03-29
Makaronai su krevetėmis ir baklažanais pomidorų padaže
Pagal geriausias itališkos virtuvės tradicijas, žinoma, makaronų patiekalas! Be to, Italija yra viena iš Viduržemio jūros regiono šalių, todėl jūros gėrybės taip pat yra dažnas svečias ant šios šalies gyventojų stalo. Krevetėse gausu jodo, vitamino A, vitamino B ir kitų mikroelementų. Be to, dėl savo naudos jos yra nepakeičiamas produktas kiekvienai nėščiai moteriai. Pomidorų padažas puikiai papildys makaronus ir suteiks patiekalui daugiau ryškių spalvų!
Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną ir peiliu sutrinkite česnaką.
Žingsnis 2
Baklažaną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą česnaką. Kepkite česnaką 1-2 minutes.
Žingsnis 5
Į tą patį aliejų sudėkite krevetes.
Žingsnis 6
Kepkite krevetes, kol jos taps rausvos. Išimkite jas iš keptuvės.
Žingsnis 7
Į tą patį aliejų sudėkite svogūnus.
Žingsnis 8
Sudėkite baklažanus prie svogūnų ir kepkite, kol taps auksiniai.
Žingsnis 9
Į daržoves įpilkite pomidorų pastos.
Žingsnis 10
Į keptuvę sudėkite krevetes. Išmaišykite ir dar 2-3 minutes kaitinkite ant ugnies.
Žingsnis 11
Makaronus virkite 10 min.
Žingsnis 12
Į lėkštę sudėkite išvirtus makaronus, ant viršaus sudėkite daržoves ir krevetes pomidorų tyrėje bei tarkuotą sūrį.
Kategorijos