Publikavimo data: 2024-04-08
Makaronai su krevetėmis pomidorų padaže
Makaronų su krevetėmis pomidorų padaže receptas yra vienas iš itališkos virtuvės išskirtinumų. Klasikinį pomidorų ir bazilikų skonį papildo jūros gėrybės. Krevetės veikia kaip prieskonis, geriau tinka mažos krevetės. Rinkdamiesi šaldytas krevetes, nepamirškite, kad pakuotėje turi būti mažai ledo ir sniego. Kokybiškos krevetės neturi dėmių ar pažeidimų ant kiauto. Rinkdamiesi makaronus, atkreipkite dėmesį į sudėtį: produktai turėtų būti pagaminti iš kietųjų kviečių. Geriausias pasirinkimas - spagečiai arba fettuccini.
Žingsnis 1
Marinuokite jūros gėrybes. Išspauskite laimo sultis. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, pipirus ir druską. Padaže marinuokite nuluptas krevetes. Dėkite į šaldytuvą 20-30 minučių, kad krevetės įsigertų.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Makaronai verda apie 7-12 minučių, tačiau geriau patikrinti ant pakelio nurodytą laiką. Į puodą supilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Kai užvirs, sudėkite sveikus spagečius taip, kad jie gulėtų vėduoklėje. Įberkite apie 10 g druskos ir, neuždengę dangčiu, virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Įpilkite šaukštą augalinio aliejaus. Išvirtus spagečius nusausinkite sietelyje. Vandeniu skalauti nereikia, įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus.
Žingsnis 3
Paruoškite krevečių makaronų padažą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus ir pomidorus. Sudėkite bazilikus, druską, pipirus ir krevetes. Maišydami supilkite pomidorų pastą ir ant vidutinės ugnies troškinkite 3-5 min.
Žingsnis 4
Į padažą sudėkite spagečius. Kai padažas bus paruoštas, sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės ir palikite patiekalą 2 minutes pastovėti.
Kategorijos