Publikavimo data: 2024-06-15
Makaronai su lašiša ir Alfredo padažu
Makaronai "Alfredo" yra vienas populiariausių itališkų patiekalų. Kartą šis patiekalas pasirodė viename Romos restorane ir visiems taip patiko, kad jo receptas greitai išplito po visą Italiją, o vėliau ir po visą pasaulį. Ir visa tai dėl neįtikėtinai švelnaus grietinėlės, sviesto ir sūrio padažo, kuriame makaronai tiesiog paskendo. Laikui bėgant atsirado daugybė šio patiekalo variantų. Šiame recepte siūlome pasigaminti fettuccini makaronus su lašiša Alfredo padaže. Jis gaunasi labai sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Iš lašišos filė pašalinkite odą ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Kai vanduo keptuvėje užvirs, sudėkite į jį fettuccini makaronus. Virkite ant vidutinės ugnies, kol makaronai taps al dente, t. y. šiek tiek kieti ir elastingi. Išmeskite fettuccini į sietelį. Jokiu būdu jų neplaukite, nes kitaip išplausite visą skonį.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Ant vidutinės ugnies kepkite česnaką 1 minutę, kol taps auksinės spalvos. Turėtų išryškėti stiprus česnakų skonis. Į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytą lašišą ir kepkite kartu su česnaku 5 minutes, kol paruduos. Sumažinkite ugnį ir supilkite į keptuvę grietinėlę. Sudėkite tarkuotą parmezaną ir išvirtus fettuccini. Viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Pašildykite makaronus, retkarčiais pamaišydami. Kai sūris išsilydo ir padažas sutirštėja, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 5
Sudėkite makaronus į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Makaronai su lašiša ir alfredo padažu paruošti. Gero apetito!
Kategorijos