Publikavimo data: 2024-06-15
Makaronai su lašišos filė grietinėlės padaže
Viduržemio jūros regiono patiekalų receptai visada garsėjo savo skonio ir gerumo deriniu! Šio regiono patiekaluose dažnai derinami makaronai, žuvis arba jūros gėrybės. Itališki makaronai iš kietųjų kviečių puikiai dera su švelnia lašišos filė grietinėlės padaže! Makaronuose gausu amilopektino, gerinančio virškinimą, o raudona žuvis aprūpins jūsų organizmą omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštimis. Kad prieskoniai neužgožtų patiekalo skonio, įberkite mažiau aštrių baltųjų pipirų. Bus dar skaniau!
Žingsnis 1
Lašišą be odos ir kaulų ištraukite ant pjaustymo lentos. Supjaustykite filė vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paimkite puodą ir jame užvirinkite vandenį. Makaronus virkite, kol išvirs. Nusunkite vandens perteklių iš puodo į sietelį.
Žingsnis 3
Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite kubeliais supjaustytą lašišą ir kepkite, kol taps auksinė. Kai lašiša lengvai paruduos, supilkite grietinėlę. Pagardinkite druska ir pagal skonį įberkite baltųjų pipirų. Kaitinkite, kol lengvai užvirs, tačiau grietinėlės neužvirinkite.
Žingsnis 4
Makaronus sudėkite į gražią lėkštę. Ant viršaus sudėkite keptos lašišos griežinėlius. Patiekalą užpilkite grietinėlės padažu.
Kategorijos