Publikavimo data: 2024-03-27
Makaronai su midijomis
Makaronai su midijomis - idealus vakarienės variantas, visavertis patiekalas, kurį galima papildyti tik lengvomis daržovių užtepėlėmis ir sūriais. Sotus patiekalas su sultinga midijų mėsa, patiekiamas porcijomis, bus įvertintas prie jūsų stalo sėdinčių svečių. Nesudėtingai paruošiamas patiekalas pradžiugins įdomiais skonių deriniais ir puikiai tiks su baltuoju vynu.
Žingsnis 1
Makaronus išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, geriausia, kol jie bus al dente. Įsitikinkite, kad makaronai nepervirė ir nesulipo.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūnus ir česnakus ir kepkite ant vidutinės ugnies su aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite midijas ir dar 3-5 min. pakepinkite kartu.
Žingsnis 3
Į midijas įpilkite grietinėlės, druskos ir prieskonių pagal skonį, tinka džiovintų žolelių mišinys, bazilikas arba kalendra. Išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Sudėkite makaronus į padažą ir midijas, išmaišykite ir palikite troškintis dar 3-5 minutes ant silpnos ugnies.Perdėkite makaronus į lėkštes ir patiekite. Jei norite, papuoškite smulkintomis šviežiomis žolelėmis, tarkuotu sūriu arba vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos