Publikavimo data: 2025-08-17
Makaronai su mini kotletukais pomidorų padaže
Tai kotletų receptas be ilgo kepimo ir aliejaus purslų, o kepimo laikas minimalus. Garnyras gali būti koks tik norite.
Žingsnis 1
Iš maltos mėsos suformuokite mini kotletukus ir kepkite iš abiejų pusių 2-3 minutes, kol apskrus, keptuvėje augaliniame aliejuje.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną ir morkas. Pagal skonį įberkite prieskonių.
Žingsnis 3
Sudėkite smulkiai sukapotus česnakus ir kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorų pastą ir pusę sviesto.
Išmaišykite ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Garnyrui spagečius sudėkite į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį ir išvirkite. Virimo laikas priklauso nuo kviečių, iš kurių pagaminti makaronai, rūšies (nurodyta ant pakuotės). Nuplaukite šaltame vandenyje ir įdėkite likusį sviestą.
Žingsnis 5
Sudėkite kotletus ant kepimo indo ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens turi būti tiek, kiek norite, kad padaže būtų skysčio. Jam sutirštinti galite įberti šaukštą miltų. Troškinkite po uždengtu dangčiu apie 10 minučių ant silpnos ugnies. Gero apetito.
Kategorijos