Publikavimo data: 2024-02-01
Makaronai su moliūgais ir kumpiu receptas
Italai puikiai išmano maistą ir iš paprasčiausių ir prieinamų ingredientų gali pagaminti restorano vertą patiekalą. Vienas genialiausių italų virtuvės išradimų - įvairūs makaronai. Jų ruošimo taisyklės gana paprastos: paimkite makaronų, įdėkite dviejų pagrindinių ingredientų ir padažo. Šie makaronai su moliūgais ir kumpiu gaminami tuo pačiu principu. Paimkite fettuccine, gabalėlius saldaus moliūgo ir kumpio. Užpilkite grietinėle ir skani vakarienė paruošta.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir česnaką. Šiame recepte naudojamas šaldytas moliūgas, bet galite naudoti ir šviežią moliūgą. Tokiu atveju šviežią moliūgą supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, pastatykite ant ugnies ir užvirkite.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais.
Žingsnis 3
Supjaustykite kumpį plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Česnaką susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 5
Į verdantį vandenį sudėkite fettuccine ir virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.Išvirę makaronai nenuplaunami, tik nusausinami per sietelį. Svarbu makaronus išvirti iki al dente.
Žingsnis 6
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite svogūną bei česnaką. Kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite kumpį ir kepkite dar 3 min. Įpilkite truputį augalinio aliejaus, kad sviestas nesudegtų.
Žingsnis 7
Į keptuvę sudėkite moliūgo gabalėlius ir viską kartu kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 8
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir išmaišykite. Padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 1-2 minutes troškinkite ant silpnos ugnies.Į padažą įberkite žiupsnelį cukraus, kad atsiskleistų saldus moliūgo skonis.
Žingsnis 9
Į keptuvę suberkite išvirtus fettucinus ir atsargiai išmaišykite. Nuimkite makaronus nuo ugnies.
Žingsnis 10
Paruoštą patiekalą papuoškite petražolėmis ir vyšniniais pomidoriukais.
Žingsnis 11
Papuoškite makaronus šviežiais bazilikų lapeliais. Ant makaronų viršaus užberkite tarkuoto parmezano.
Kategorijos