Publikavimo data: 2024-05-25
Makaronai su moliūgais ir rikota
Italų virtuvė visame pasaulyje garsėja nuostabiais patiekalais. Vienas populiariausių - makaronai. Verta paminėti, kad pasta yra ir itališkų makaronų, ir patiekalo pavadinimas. Egzistuoja daugybė makaronų formų variantų, taip pat makaronų receptų. Pagal šį receptą išbandykite tagliatelle makaronus su moliūgais ir rikotos sūriu. Ir atrasite naują skonį! Šis patiekalas ypač pravers rudenį, kai subręs moliūgų derlius.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais 1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Supjaustytą moliūgą sudėkite į didelį dubenį. Apšlakstykite moliūgą alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir pabarstykite itališkomis žolelėmis. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija blizgia puse į viršų. Sudėkite moliūgą ir tolygiai paskleiskite vienu sluoksniu.
Žingsnis 4
Suvyniokite moliūgą į foliją ir pašaukite į orkaitę 25-30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo laiko foliją apverskite, kad moliūgas paruduotų.
Žingsnis 5
Kai vanduo keptuvėje užvirs, sudėkite į jį tagliatelle makaronus. Virkite juos pagal ant pakuotės nurodytus nurodymus, kol bus al dente. Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį.
Žingsnis 6
Dideliame dubenyje arba keptuvėje sumaišykite keptą moliūgą, virtus tagliatelle ir rikotą.
Žingsnis 7
Makaronus išdėliokite lėkštėse ir papuoškite vyšniniais pomidorais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos