Publikavimo data: 2024-03-25
Makaronai su naminiu pesto padažu
Pesto padažas buvo išrastas ne tam, kad pakeistų maisto skonį, o praktiniais tikslais. Pasirodo, Ligūrijos pakrantėje visada augo daug bazilikų. Jį reikėjo kažkaip ilgai saugoti. Taip italų namuose atsirado stiklainiai su žaliuoju padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite pesto padažą. Kad spagečių pesto būtų teisingas, padažą pasigaminkite patys. Į blenderio arba smulkintuvo indą sudėkite visus reikiamus ingredientus: bazilikus, tarkuotą parmezaną, kedro riešutus, česnaką, alyvuogių aliejų. Sumalkite, kol taps tyrele.
Žingsnis 2
Paruoškite makaronus su pesto. Pagal ant makaronų pakelio pateiktą receptą išvirkite spagečius pasūdytame verdančiame vandenyje. Nusausinkite. Makaronus sudėkite į gilią lėkštę. Ant viršaus dėkite reikiamą kiekį padažo, gerai išmaišykite makaronus su pesto.
Kategorijos