Publikavimo data: 2025-08-17
Makaronai su pesto padažu
Kas gali būti itališkiau už makaronus su pesto padažu? Šiam gardžiam patiekalui paruošti galite naudoti klasikinį žalios spalvos pesto, vadinamą Genovese. Šis padažas gaminamas iš bazilikų, česnakų, sūrio ir alyvuogių aliejaus. Arba galite rinktis originalias šio padažo variacijas, pavyzdžiui, pesto su pomidorais. Šis raudonos spalvos padažas vadinamas "Rosso", jo pagrindą sudaro švieži pomidorai arba saulėje džiovinti pomidorai. Pesto padažas taip pat ruošiamas pridėjus alyvuogių, rikotos, įvairių riešutų, yra mėtų pesto, špinatų pesto, moliūgų pesto ir pan.
Žingsnis 1
Paimkite gilų, didelį puodą, nes makaronams virti reikia didelio kiekio vandens. Supilkite vandenį į pasirinktą puodą, pastatykite ant ugnies, užvirinkite, šiek tiek pasūdykite vandenį ir supilkite makaronus. Makaronus virkite, kol jie taps al dente, neuždengdami puodo dangčiu.
Žingsnis 2
Kol makaronai verda, paruoškite pesto padažą. Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Kai aliejus įkais, sudėkite į keptuvę nuluptą ir sutrintą česnako skiltelę. Kepkite ją ant vidutinės ugnies, kol pasklis gardus česnako aromatas, tada česnaką išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 3
Į aromatizuotą česnakinį sviestą pirmiausia supilkite karvės pieną, tada įpilkite pesto padažą ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Išvirusius makaronus išmeskite į sietelį ir leiskite šiek tiek laiko, kad nutekėtų vandens perteklius.
Žingsnis 5
Išvirusius makaronus sumeskite į keptuvę su paruoštu padažu, pagal skonį papipirinkite ir išmaišykite, kad visas padažas tolygiai pasiskirstytų ant makaronų.
Žingsnis 6
Paskutiniam akcentui reikės parmezano. Lengviau jį nusipirkti jau tarkuotą. Jei nusipirkote visą parmezaną, galite jį sutarkuoti smulkia tarka ir prieš tai atšaldyti - taip palengvinsite darbą. Arba galite parmezaną sutarkuoti trintuvu, naudodami diską su smulkiu sieteliu.
Kategorijos